יאמי.. שוקולד וחמאת בוטנים.
מתכון נהדר שמצאתי בבלוג חו"ל וישר רצתי לתרגם לכם כדי שתכינו איתי.
המקור מהבלוג brown eyed baker - כאן
מצרכים :
2 כוסות שמנת
3 כפות קקאו
150 גרם שוקולד
1 כוס חלב
3/4 כוס סוכר
5 חלמונים
1/2 כפית תמצית וניל
20 ממתקי חמאת בוטנים – שוקולד. קצוצים.
במתכון המקורי השתמשו בחטיפים של חברת REESES . כאן בארץ תצטרכו לאלתר או לבקש מחברים שיביאו מחו"ל..
לתערובת חמאת הבוטנים :
1/2 כוס חמאת בוטנים
1/2 כוס שמנת
1/4 כוס סוכר חום בהיר
2 כפות סירופ תירס
הכנה:
1. בסיר מחממים יחד 1 כוס שמנת וקקאו.
2. מערבבים טוב , מורידים מהאש ומוסיפים את השוקולד ( קצוץ דק) + 1 כוס שמנת
3. בסיר שני מחממים יחד חלב + סוכר + מלח . בקערה טורפים את החלמונים ולאט שופכים עליהם מהחלב החם. מחזירים לסיר וממשיכים לבשל על אש קטנה עד שמסמיך.
4. מערבבים את שתי התערובות יחד ( שמנת / קקאו + חלב / ביצים) . מוסיפים תמצית וניל ומצננים היטב.
5. מכינים את תערובת חמאת הבוטנים – מערבבים את כל המרכיבים בסיר קטן ומחממים עד שהסוכר נמס .
6. את תערובת השמנת שהצטננה מעבירים למכונת גלידה וממשיכים לפי הוראות היצרן.
7. בשתי הדקות האחרונות מוסיפים לגלידה את ממתקי החמאת בוטנים.
8 לתוך קופסא או כלי הגשה מוזגים בשכבות – פעם גלידה ופעם מתערובת חמאת הבוטנים. מסיימים בשכבה העליונה עם גלידה.
לחץ כאן לפרטים וקניית מכונת גלידה או צלצל אלינו 08-9364540
Recipe for chocolate ice cream and peanut butter