שוברים את החוקים ופותחים את הראש עם טעמים שלא דמיינתם שקיימים בעולם הגלידות. מי מכם שאוהב גבינות כחולות (כמוני) יודע שבכיף אפשר לשלב את הטעם העז בעל החריפות והמליחות, יחד עם טעמים מתוקים, ואפילו בתור קינוח לארוחה עשירה (ככה עושים את זה בצרפת – מקנחים עם צלחת גבינות ופירות). אז למה לא לתת את הטאצ' המורכב ומלא הטעם הזה גם לגלידה?
גלידריות אולי לא יכולות להרשות לעצמם לקחת סיכון שנוי במחלוקת שכזה, אבל מי שיש ברשותו מכונת גלידה ביתית יכול להתפרע ולגלות עולם חדש….
מצרכים:
6 כפות דבש
110 גר' גבינת רוקפור
1 כוס שמנת מתוקה
1 כוס חלב מלא
4 חלמונים
כמה סיבובי מטחנה פלפל שחור טחון טרי
אופן ההכנה:
- חממו את הדבש בסיר קטן ושימו בצד.
- פוררו את הרוקפור לתוך קערה גדולה. הניחו מסננת רשת מעל הקערה.
- בסיר בינוני חממו את החלב.
- בקערה נפרדת, ערבבו את החלמונים. מזגו באיטיות את החלב החם אל תערובת החלמונים תוך ערבוב מתמיד.
- העבירו את תערובת החלמונים החמימה חזרה אל הסיר הבינוני.
- על חום בינוני, ערבבו את התערובת בהתמדה עם כף עץ, תוך כדי גירוד תחתית הסיר עד שהתערובת מסמיכה ומצפה את הכף.
- התקבל מעין פודינג, אותו מזגו דרך המסננת אל קערת הרוקפור, וערבבו. המשיכו לערבב עד שרוב הגבינה מומסת, לא נורא אם יישארו חתיכות קטנות, זה אפילו מוסיף לתוצאה הסופית. ערבבו פנימה את השמנת והדבש, והוסיפו כמה נגיעות של פלפל שחור טרי גרוס.
- צננו היטב את התערובת (כמה שעות) ועברו להמשך התהליך במכונת גלידה ביתית.
את המתכון המקורי תוכלו לקרוא כאן.