מה יותר בסיסי מגלידה בטעם וניל ?
אין טעם יותר אהוב מזה, וזהו הבסיס להרבה גלידות אחרות.
הווניל הוא צמח ממשפחת הסחלביים ,זהו צמח מטפס הגדל באזורים טרופיים בהם יורד גשם רב.
אחרי הזעפרן וההל זהו התבלין השלישי היקר בעולם
מכל פרח שלו נוצר פרי אחד, הגדל בתרמיל. אלה נקטפים לפני ההבשלה כשהם משנים צבע מירוק לצהוב.
את התרמילים שלו מייבשים ואורזים או שמכינים מהם תמצית . בגלל העבודה הרבה שכרוכה בגידול,בקטיף ,בייבוש ובאריזה שלו מחירו גבוה.
בשל המחיר הגבוה ישנם היום בשוק המון תמציות וניל סינתטיות שהן פחות טובות, לכן שימו לב כשאתם קונים והעדיפו לשלם יותר על הווניל האמתי.
אחד השימושים המרכזיים של הווניל הוא באפייה ובמיוחד בגלידות !!
אל תשכחו שלגלידת וניל אפשר להוסיף כל דבר כמעט- שוקולד,אגוזים,פירות,עוגיות…
תנו לדמיון שלכם להשתולל ואל תשכחו לספר גם לנו איזה מתכון יצא הכי טעים !
גלידה בטעם וניל היא הקלה ביותר להכנה מבין מתכוני הגלידה ורבים מתחילים ממנה.
אחרי שמפתחים מיומנות ממשיכים למתכוני גלידה אחרים והשמיים הם הגבול.
החומרים-
1 כוס חלב
2 כוסות שמנת
6 חלמונים
3/4 כוס סוכר
מקל וניל חצוי או תמצית וניל איכותית
הכנה -
שמים בסיר ומחממים יחד: שמנת,חלב ומקל (או תמצית) וניל
מקציפים ביחד סוכר וחלמונים עד שמתקבל קצף בהיר ויציב,
שופכים מעט מהחלב החם לקצף החלמונים תוך כדי עירבוב עד להשוואת טמפרטורה ובהדרגה מוסיפים את כל הכמות.
ממשיכים לבשל הכל יחד עד שהתערובת מסמיכה מעט. אין צורך להרתיח אלא הכוונה היא לבשל על אש קטנה בעדינות.
מעבירים את התערובת לצינון ארוך במקרר, אפילו ללילה שלם.
כשהתערובת הצטננה לגמרי יש שתי אפשרויות להמשך.
למי שיש בבית מכונת גלידה – מעבירים למכונת גלידה ביתית . וממשיכים בהכנה לפי הוראות יצרן המכונה עד שהגלידה מגיעה למרקם הרצוי לכם.
ואז אוכלים מיד או מכניסים למקפיא בכלי סגור כדי שלא תקבל טעמים מהמקפיא.
למי שאין מכונת גלידה – לא נורא !
מעבירים את התערובת לתבנית ומקפיאים. כל כמה שעות מוציאים מהמקפיא ומערבבים טוב טוב או מקציפים.
זה כדי לשבור את הקרח לחתיכות קטנטנות ,ככה שבפה כשנאכל נרגיש מרקם קרמי ושמנתי ולא קרטיב..
לחץ כאן לפרטים וקניית מכונת גלידה או צלצל אלינו 08-9364540