הכנת גלידה היא עסק פשוט ומסובך גם יחד.
מצד אחד הכנת גלידה ביתית היא פשוטה מאוד, רק להכניס את החומרים למכשיר להכנת גלידה, להפעיל ולאכול .
מצד שני זה לא כל כך פשוט להחליט איזו גלידה מכינים.
האפשרויות הן בלתי נגמרות, האם נלך על גלידת שמנת קלאסית בטעם וניל או שוקולד או נכין את הגלידה המועדפת עלינו אישית (שוקולד, רום וצימוקים אם כבר שאלתם..) חלב רגיל או חלב צמחי ?
אולי סורבה פירות מרענן ליום קיץ חם, או ברד מרגריטה קפואה.
אחרי שסיימנו עם החלק הקשה של ההכנה , נשאר לנו לאסוף את המצרכים הנחוצים ,לערבב ולהכניס למכונת גלידה.
מכונת גלידה ביתית NXT1 של חברת נמוקס האיטלקית
לחץ כאן למידע נוסף ורכישת מכונות גלידה או צלצל אלינו 08-9364540
איך אני מכין גלידה ?
תערובת של חלב ושמנת ביחס של 1:1
נסו עד שתגיעו ליחס שטעים לכם ומרגיש " הכי נכון ".
4 חלמונים ( בגודל ממוצע ) עם כחצי כוס סוכר.
כמות הסוכר תלויה גם בתוספות ובסוג הגלידה (גלידת קרמל או טופי תהיה מתוקה מטיבעה ותצטרך פחות סוכר )
את תערובת השמנת / חלב אני מביא לסף רתיחה עם חומרי הטעם ונותן להם להצטנן יחד ( אפילו לילה שלם ) כך שהשמנת תספוג את כל הטעמים.
את כל התערובת הקרה אני מעביר למכונת גלידה ומכין לפי הוראות היצרן. בדרך כלל כל הכמות מתחסלת כבר באותו יום..
ובכל זאת הנה עוד כמה טיפים קצרצרים שריכזתי עבורכם כדי להקל על הכנת הגלידה בבית-
טיפים לשימוש נכון במכונת גלידה
• לעבוד רק עפ"י הוראות היצרן.
* לאחר נסיעה מטלטלת עם המכונה, יש לתת לה לנוח 24 שעות, כדי לאפשר לנוזל הקירור לחזור למקומו.
• בראשית כל סבב של הכנת גלידה, יש להפעיל את מנוע הקירור כ-5 דקות לפני הפעלת מנוע הערבול.
• בחלק מהמכונות מומלץ לשים כמות קטנה של אלכוהול (יש כוסית מדידה עם המכונה) לפני כל הפעלה, כדי שהמיכל הנשלף לא יקפא אל דפנות המיכל הקבוע.
•יש להפעיל את מנוע הערבול (כך שהכנפיים מסתובבות במיכל ריק) לפני שמוזגים פנימה את המסה.
•בין סבבי הכנת גלידה, לאחר שטיפת המיכל, יש לנגבו היטב, כי כל שארית מים תגרום להיווצרות גוש קטן של קרח בתוך הגלידה של הסבב הבא.
•לעיתים, בהתאם לסוג הגלידה/סורבה וכמות המסה שבמיכל, יש צורך ביותר ממחזור הפעלה מלא אחד.
•כאשר נדרש פחות ממחזור הפעלה מלא (במיוחד אם זה מחזור ההפעלה השני), כדאי מאוד להפסיק את פעולת מנוע הערבול מייד ברגע ששומעים שהוא אינו מצליח יותר לסובב את הכנפיים,
כי זהו סימן שהמסה כבר מוצקה מדי עבורו וזאת כדי למנוע מאמץ יתר שלו ונזק כתוצאה מהעומס עליו.
•כדאי להכין את הגלידה בסמוך ככל האפשר לצריכתה. זה המצב בו היא במיטבה.
לא כדאי לנסות להכין סורבה דיאט עם סוכרזית כי עלול לצאת לכם גוש קרח !!
יש לבדוק תחליפי סוכר אחרים המיועדים לבישול. לסוכר תפקיד חשוב בקפיאת המסה.
לחצו כאן למתכוני גלידה ללא חלב ונסו אותם !
לחצו כאן להמון המון מתכוני גלידה טעימים !!
שני טיפים טכניים נוספים:
* לא לשכוח שהתערובת מגדילה נפח תוך כדי ההכנה. לכן לא למלא את כל מיכל ההכנה בתערובת, אלא רק כמחציתו.
* על מנת לזרז את תהליך ההכנה – רצוי לקרר את התערובת. לפני ההכנה.
לחץ כאן למידע נוסף ורכישת מכונות גלידה או צלצל אלינו 08-9364540