יום רביעי אחד נכנסתי למטבח לחפש משהו מתוק,ככה בקטנה אחרי הצהריים..
זה מה שיצא בסופו של עניין. קשה, ממש קשה.. להפסיק לאכול .
מצרכים -
250 מי"ל חלב
200 מי"ל שמנת
2 כפיות תמצית זביונה ( להשיג בחנויות מתמחות)
50 ג' עוגיות מכל סוג – כתושות. אצלי מה שהיה בארון זה עוגיות שוקולד צ'יפס…
כאלה -
הכנה-
לערבב יחד סוכר,שמנת וחלב בסיר על אש קטנה
להוסיף לתערובת תמצית זביונה או זביונה מוכנה בבית.
לקרר את התערובת טוב במקרר
למי שיש מכונת גלידה , להכניס את התערובת למכונת גלידה ל 25 דקות בערך,
לעצור את מכונת הגלידה ולהוסיף את העוגיות לתערובת
להמשיך במכונת גלידה עוד 10 דקות בערך עד שהכל מתגבש יחד.
למי שאין מכונת גלידה – קצת יותר מסובך ודורש עבודה.
יש להעביר את התערובת לתבנית ולהקפיא אותה טוב, להוציא ולערבב כך שכל הקרח ישבר.
חוזרים על ההקפאה והעירבוב כמה פעמים עד שהתערובת נעשית קרמית ו"גלידתית".
בעירבוב האחרון מוסיפים את שברי העוגיות.
ועכשיו סיפור מאיפה הגיע הרעיון..
מצד אימי אני איטלקיה, ובאירועים חגיגיים אנחנו אוהבים לאכול זביונה.
זביונה היא מין קציפת ביצים חמימה יחד עם יין מתוק וחלמונים. נכון שזה נשמע ממש כמו מתכון לגלידה ?
את הזביונה מכינים מהקצפת חלמונים עם סוכר ויין מתוק מעל קערת מים רותחים – מה שנקרא בן מארי.
מאוד מקובל להגיש אותה מעל פירות טריים או בפני עצמה.
וככה יום אחד כשניסיתי להמציא מתכון חדש לגלידה הגעתי לגלידת זביונה!
ממליצה לכם בחום לנסות להכין בבית גם את המתכון לזביונה וגם את המתכון לגלידה.
לחץ כאן לפרטים וקניית מכונת גלידה או צלצל אלינו 08-9364540