גלידת אפרסק ופקאן קלוי
לפעמים השילובים הכי פשוטים נותנים את ההנאה הכי גדולה -
קיץ.. בריכה וגלידה ביתית !!
מרכיבים :
3/4 כוס סוכר
2 כפות קורנפלור
מעט מלח
2 כוס חלב
1 כוס שמנת
1 חלמון
1/2 1 כפיות תמצית וניל
1 כוס אפרסקים קלופים וקצוצים
2 כפות סירופ תירס
1/2 1 כפות חמאה
1 כוס פקאנים קצוצים
הכנה:
1. לטרוף יחד בקערה סוכר+קורנפלור ומעט מלח. להוסיף חלב ושמנת. לחמם על אש נמוכה תוך ערבוב מתמיד עד שהתערובת מסמיכה. לוקח בערך 10 דקות. מסירים מהאש.
2. טורפים את החלמון ומוסיפים לאט לשמנת החמה. להקפיד על העירבוב ! להוסיף תמצית וניל ולצנן היטב.
3. בינתיים, לבשל אפרסקים עם סירופ תירס כ5 דקות בסיר קטן. למעוך ולצנן כחצי שעה. לערבב את האפרסקים לתערובת השמנת.
4. להכניס את התערובת לצינון במקרר. לפחות כמה שעות.
5. במחבת להמס חמאה ולקלות את הפקאנים. בסיום הקלייה לפזר עליהם מעט מלח גס.לצנן היטב.
6. להכניס למכונת גלידה ביתית את תערובת השמנת והאפרסקים, להכין לפי הוראות היצרן.
את הפקאנים ניתן לפזר מעל כשמגישים את הגלידה או להוסיף לגלידה לקראת סיום ההכנה.
לחץ כאן לפרטים וקניית מכונת גלידה או צלצל אלינו 08-9364540
Recipe for peach ice cream and toasted pecans