לגלידה ולאדם יש היסטוריה משותפת ארוכה ביחד.
מרגע שהסיני או הרומאי ( תלוי לאיזו גירסא מאמינים..) הראשון החליט לערבב מיץ פירות וקרח או אטריות מתוקות וקרח , עבור במהפיכה התעשייתית ועד הגברת ג'ונסון מארה"ב שכנראה המציאה את מכונת הגלידה המודרנית הראשונה – קערה שקועה בתוך מיכל המכיל קרח ומלח גס וידית שמסובבת אותה עד ליצירת הגלידה.
כשהיינו רובנו ילדים מי שרצה לאכול גלידה נאלץ לקנות מהמבחר הקטן שהיה אז בסופרמרקט או שנסע לגלידריה ללקק שם. והיו גלידריות מיתולוגיות מפוזרות מדרום ועד צפון – גלידה באר שבע,מונטנה ותל חנן הם רק שמות אחדים שמוכרים גם כיום.
ועכשיו ,בימים האלה, כל מי שרוצה יכול להכין בעצמו,בקלות גלידה ביתית נהדרת ללא כל קושי בעזרת מכשיר להכנת גלידה.
ממצרכים פשוטים שניתן להשיג בכל חנות או סופר יוצאת, לא תאמינו,גלידה ביתית איכותית,טעימה והכי חשוב בדיוק כמו שאתם אוהבים ! שוב לא יהיה חסר לכם הטעם שרציתם ונגמר או לא ניתן היה להשיג בגלידריות חיצוניות.
גלידה ביתית הפכה להיות משהו שנגיש וזמין לכולנו ובזכות מכשיר להכנת גלידה היום כל אחד בכל מקום יכול תוך חצי שעה עד ארבעים דקות לשמח את עצמו ואת המשפחה והחברים בקינוח אלגנטי וטעים.