איך מכינים גלידה

הכנת גלידה היא עסק פשוט ומסובך גם יחד.

מצד אחד הכנת גלידה ביתית היא פשוטה מאוד, רק להכניס את החומרים למכשיר להכנת גלידה ,להפעיל ולאכול .

מצד שני זה לא כל כך פשוט להחליט איזה גלידה מכינים ! האפשרויות הן בלתי נגמרות, האם נלך על גלידה "קלאסית" בטעם וניל או שוקולד, או שמא סורבה פירות מרענן ליום קיץ חם. לכל אחד יש הרי את הפייבוריטים שלו .

בכל זאת כמה טיפים קצרצרים שריכזתי עבורכם כדי להקל על הכנת הגלידה בבית-

טיפים לשימוש נכון במכונת גלידה
דברים שחשוב לשים לב בהפעלה:
•לעבוד עפ"י הוראות היצרן ולאחר נסיעה מטלטלת עם המכונה, יש לתת לה לנוח 24 שעות, כדי לאפשר לנוזל הקירור לחזור למקומו.
•עפ"י הוראות היצרן, בראשית כל סבב של הכנת גלידה, יש להפעיל את מנוע הקירור כ-5 דקות לפני הפעלת מנוע הערבול.
•בחלק מהמכונות יש לשים כמות קטנה של אלכוהול (יש כוסית מדידה עם המכונה) לפני כל הפעלה, כדי שהמיכל הנשלף לא יקפא אל דפנות המיכל הקבוע.
•יש להפעיל את מנוע הערבול (כך שהכנפיים מסתובבות במיכל ריק) לפני שמוזגים פנימה את המסה.
•בין סבבי הכנת גלידה, לאחר שטיפת המיכל, יש לנגבו היטב, כי כל שארית מים תגרום להיווצרות גוש קטן של קרח בתוך הגלידה של הסבב הבא.
•לעיתים, בהתאם לסוג הגלידה/סורבה וכמות המסה שבמיכל, יש צורך ביותר ממחזור הפעלה מלא אחד.
•כאשר נדרש פחות ממחזור הפעלה מלא (במיוחד אם זה מחזור ההפעלה השני), כדאי מאוד להפסיק את פעולת מנוע הערבול מייד ברגע ששומעים שהוא אינו מצליח יותר לסובב את הכנפיים,כי זהו סימן שהמסה כבר מוצקה מדי עבורו וזאת כדי למנוע מאמץ יתר שלו ונזק כתוצאה מהעומס עליו.
•כדאי להכין את הגלידה בסמוך ככל האפשר לצריכתה. זה המצב בו היא במיטבה.
לא כדאי לנסות להכין סורבה דיאט עם סוכרזית כי עלול לצאת לכם גוש קרח,יש לבדוק תחליפי סוכר אחרים המיועדים לבישול. לסוכר תפקיד חשוב בקפיאת המסה.

העיקרון שלי בגלידה, לכמות של 1 ק"ג בערך הוא-
חצי ליטר של תערובת חלב / שמנת ביחס 1:1. אבל רצוי שתנסו בעצמכם כמה פעמים עד שתגיעו ליחס הטעים לכם ביותר.
4 חלמונים בגודל ממוצע, עם בערך חצי כוס סוכר. גם כאן הכמויות תלויות – עוד חלמון יתן מרקם עשיר יותר, פחות חלמון יתן מרקם בריא יותר. כמות הסוכר היא ממוצעת כי תלוי גם במה ששמים בחלב/שמנת. אם למשל עושים גלידת קרמל / טופי, ז"א הרבה סוכר בשמנת, צריך לשים פחות בחלמונים, אבל לא לוותר כליל על מנת לאפשר הקצפה טובה.
כל הטעמים נכנסים כבר בשמנת. יש תבלינים שיתנו טעם יותר חזק אם לאחר הבישול על סף רתיחה תשאירו את השמנת עם התבלינים לעמוד כמה שעות, אפילו לילה, ורק אח"כ תמשיכו .

ואפשר כמובן להכין את הגלידה ללא חלמונים כלל, ללא שמנת כלל, ללא סוכר כלל.

מתכון לגלידה ללא חלב

מתכון לגלידה
שני טיפים טכניים נוספים:
לא לשכוח שהתערובת מגדילה נפח תוך כדי ההכנה. לכן לא למלא את כל מיכל ההכנה בתערובת, אלא רק כמחציתו.
על מנת לזרז את התהליך – רצוי לקרר את התערובת. לפני ההכנה.